Aktuelle indlæg

RETNINGSLINJER ELLER HVAD SKAL MEDARBEJDERE VIDE OM STIGER

4. marts 2019
I USA dør der hvert år over 100 mennesker i ulykker relateret til stiger, og tusinder bliver invalideret af de skader de bliver påført. For at forhindre skader, lancerede American Ladder Institute (ALI) en månedlig kampagne, der løber fra 24. februar til 31. marts. Denne måned er designet til at øge opmærksomheden om stigers sikkerhed og at reducere antallet af stigerelaterede skader og dødsfald.

Læs mere

Reducere stress på arbejdspladsen

11. januar 2019
Uanset årsagen, og det der manifesterer sig, så er stress på arbejdspladsens fortsat et problem, som kan medføre reduceret produktivitet, stigning i ulykker og en stigning i omkostningerne.

Læs mere

Tips for vinterkørsel

30. november 2018
Vinterkørsel kan være farlig og skræmmende, især i områder, der får meget sne og is. Yderligere forberedelser kan hjælpe med at gøre en tur mere sikker, eller hjælpe bilister med at håndtere en nødsituation. Brug nedenstående sikkerhedsoplysninger til at hjælpe dine medarbejdere med at forhindre motorkøretøjsskader og at komme sikkert hjem hjemmefra.

Læs mere

Opbevaring af kemikalier

28. november 2018
Denne vejledning er for små og mellemstore virksomheder, der bruger og opbevarer kemikalier på deres arbejdsplads.

Læs mere

Vind i LOTO

20. november 2018
I den sidste uge mistede en medarbejder hos Kraft Heinz Food Company-anlægget i Mason, Ohio et fingerled, da han rensede en maskine.

Læs mere

Brandsikkerhed i virksomheder

15. november 2018
Med de vilde naturbrande, der brænder i Californien, og som er ude af kontrol, er det en påmindelse om, at vi alle skal være opmærksomme på brandsikkerhed. Fra et arbejdspladsperspektiv er brandsikkerheden kommet langt siden tragedien på Triangle Shirtwaist Factory i New York City, der dræbte 146 beklædningsarbejdere -123 kvinder og 23 mænd i 1911.

Læs mere

5 måder til en forpligtigede tilgang til sikkerhed

7. april 2018
Da vi voksede op, blev vi lærte vi at huske at spænde vores sikkerhedsseler. Først af forældre, senere af lærere og i sidste ende når vi lærte at køre. Mens strengere straffe for at køre uden sikkerhedsseler har bidraget til den stigende brug af sikkerhedsseler, har det bidraget til fald i ulykker. Hvor meget? I følge EU vil brugen af sikkerhedsseler redde mere end 7.300 mennesker.

Læs mere

Opbygning af en sikkerhedskultur

18. februar 2018
Hvordan ved du, om du har en, og hvordan kan du forbedre denne kultur, når den er blevet etableret?

Læs mere

4 råd om arbejdsmiljøledelse

9. februar 2018
På trods af bedre sikkerhedsudstyr, strengere regler fra arbejdstilsynet, herunder en stigning i bødeomkostningerne og sikkerhedssoftware, der hjælper dig med at styre dit sikkerhedsprogram bedre, er skaderne fortsat stigende på arbejdspladsen. Den virkelighed, du står over for hver dag, er at dit job som arbejdsmiljøansvarlig ikke bliver lettere, det bliver sværere.

Læs mere

ISO 45001 er blevet godkendt

27. januar 2018
Den nye standard for arbejdsmiljø - ISO 45001 - er blevet godkendt, udtaler Kristian Glæsel fra Glaesel Management på LinkedIn i dag den 27. januar 2018. Standarden går på tværs af alle brancher og lande og er den første globale standard for arbejdsmiljø.

Læs mere
mobning

Mobning på arbejdspladsen

23. januar 2018
Der er tale om mobning, når en person regelmæssigt og over længere tid - eller gentagne gange på grov vis - udsætter en anden person for krænkende handlinger. Seksuel chikane er en form for mobning. Derfor skal i ikke acceptere mobning eller sexchikane

Læs mere

Beskyt din arbejdsplads mod faldende værktøj og lignende

20. december 2017
Som eksempel vil et værktøj, der kun vejer 3,5 kg, som falder fra en højde på 60 m., falde med en hastighed på ca. 130 kilometer i timen og kan have en slagkraft på 2,5 tons når det rammer jorden. Som følge af denne virkning er sikkerhedsnet og dropzoner af ringe gavn.

Læs mere
Den menneskelig faktor

Menneskefaktoren: hvorfor bliver medarbejderne udsat for ulykker

2. december 2017
Forståelse på arbejdspladsens arbejdsmiljø og forebyggelse af ulykker kommer hele tiden ned i konteksten. Selv om det måske er noget nemt at bebrejde menneskelig fejl for hovedårsagen til de fleste arbejdsulykker, er det virkelig bare begyndelsen.

Læs mere

Identificer virksomhedens risiko

21. november 2017
Der findes risiko på alle arbejdspladser, men hvordan ved du, hvilke der har størst potentiale for at skade medarbejdere? Ved at identificere risiko på din arbejdsplads vil du være bedre forberedt til at kontrollere eller fjerne dem og forhindre ulykker, skader på personer, skade på ejendom og nedetid.

Læs mere

Kulde påvirkninger af medarbejdere

11. november 2017
Nøgler til at holde arbejdere sikre om vinteren Selv om vejret har været relativt varmt på tværs af det meste af landet i efterår, er vinteren lige rundt om hjørnet. Dette vil betyde koldere temperaturer, sne og de potentielle farer ved kolde påvirkninger for medarbejdere, der ikke er ordentligt beskyttet.

Læs mere
samarbejde

7 gode råd til en effektiv Arbejdsmiljøchef

23. oktober 2017
Hvad er dit hårdeste opgave som Arbejdsmiljøchef? At blive værdsat af direktionen? At arbejde med samarbejdsvillige top-ledere? At bevise værdien af udførelsen af din opgave?

Læs mere

5 trin for et sikkert arbejdsmiljø

5. oktober 2017
Skal arbejdsmiljø være svært - nej vel. Derfor har jeg lavet 5 lette og simple råd der kan hjælpe dig med at opbygge et sikkert arbejdsmiljø.

Læs mere
koordinering

10 gode råd om at designe arbejdsmiljøet før arbejdet går igang

4. oktober 2017
Hvad er et “godt arbejdsmiljø”? Min holdning er, at for at få et godt arbejdsmiljø skal man tænke på: - beskytte medarbejderne mod dårlig påvirkning af deres helbred og sikkerhed - hele tiden forbedre medarbejdernes helbred og sikkerhed - forbedre virksomhedens succes med højere produktivitet fra medarbejderne Derfor er det vigtigt i hele processen at designet af et godt arbejdsmiljø blive en del af virksomhedens ledelsesværktøj.

Læs mere
hjelme

Sikkerhedshjelme

3. oktober 2017
Ulykker, hvor hovedet bliver skadet, er en af de største gruppe af arbejdsulykker på arbejdspladsen, især inden for byggebranchen.

Læs mere
beredskab_paa_byggeplads

12 gode råd om brandsikkerhed på arbejdspladsen

29. september 2017
Ifølge OSHA (Occupational Safety and Health Administration) dræber arbejdspladsbrande og eksplosioner 200 og skader mere end 5.000 arbejdere hvert år og koster virksomheder mere end 2,3 mia. USD i ejendomsskade. Eksplosioner og brande udgør 3% af arbejdspladsskaderne og har den højeste ulykkesrate for alle sandsynlige arbejdsulykker.

Læs mere
hjertestop_paa_arbejdet

Hjertestartere i virksomheden

6. september 2017
Jeg har desværre oplevet nogle hjertestop på byggepladser. Også byggepladser der havde installeret AED på pladsen. Nogle medarbejdere overlevede deres sygdom, andre døde desvære. Primært fordi at redningsaktionen tager for lang tid men også fordi at deres liv ikke stod til at blive reddet. Der sker for mange anfald af sygdomme i virksomheder som arbejdsgiveren / bygherren har et moralsk ansvar for. Derfor skal der laves en plan for at redde medarbejderne, ikke kun ved tilskadekomst men også ved sygdomme.

Læs mere
arbejdsglaede

Arbejdsglæde for dig og dine medarbejdere

30. august 2017
Hvordan giver vi arbejdsglæden videre til vores medarbejdere? Skal vi give dem total frie hænder eller skal vi sætte begrænsninger? Det vigtigste er, efter min mening, at medarbejderne skal have mulighed for at udvikle sig - de skal endda opfordres til at være selvstændige. Og hvor forbinder vi arbejdsmiljøet i arbejdsglæden?

Læs mere
Fremmed_arbejder

Arbejdsgiveransvar i forbindelse med arbejdsmiljø

7. august 2017
Hvem har ansvaret i forbindelse med arbejdsmiljøet på en arbejdsplads I de fleste bekendtgørelser fra Arbejdstilsynet, er der beskrevet at Bygherrer og Arbejdsgiver har ansvaret for arbejdsmiljø på byggepladser. Men i virkeligheden er den en Hovedentreprenør der udfører opgaven for bygherreren og indlejre mandskab fra vikar virksomheder. Ved indlejring af mandskab har Hovedentreprenøren instruktionspligten overfor arbejderne. Er det her at arbejdsgiveren ikke har ansvaret for den enkelte medarbejder?

Læs mere

Helbredskontrol for ansatte og Den frie bevægelighed på arbejdsmarkedet

4. juli 2017
Vi skal tillade, at flere kulturer kommer til landet for at deltage i beskæftigelsesfesten. De store infrastrukturinvesteringer vi har gang i – Metro byggeri – jernbane til Ringsted og Femern tunnel, tiltrækker mange udenlandske arbejdere til landet. Men hvordan sikre vi at alle medarbejdere tilbydes en sikker og sund arbejdsplads?

Læs mere

Indlægsholder ved årets Arbejdsmiljøkonference i Nyborg

2. juli 2017
Jeg deltager som indlægholder/workshop på årets Arbejdsmiljøkonference i Nyborg til november. Det er muligt for jer at tilmelde via bamr.dk

Læs mere

Arbejdsmiljøkonference i Nyborg den 27. november, 28. november og 29. november 2017

1. juli 2017
Arbejdsmiljø med kulturelle udfordringer

Læs mere

Beredskabet på arbejdspladsen

1. juli 2017
Beredskabet har normalt ingen myndighed på en byggeplads, da lovgivningen varetages af Arbejdstilsynet.

Læs mere