7 gode råd til en effektiv Arbejdsmiljøchef

Hvad er dit hårdeste opgave som Arbejdsmiljøchef? At blive værdsat af direktionen? At arbejde med samarbejdsvillige top-ledere? At bevise værdien af udførelsen af din opgave?

Uanset hvad det er, er det en ting klart: dit job er udfordrende - og det bliver ikke lettere med alle regler, som virksomhederne skal møde dagligt.

Men de bedste ledere ved, at arbejdsmiljøet er mere end regler eller at få arbejderne til at overholde dem.

I stedet handler det om ledelse og beskyttelse af arbejdere.
Og om at motivere dem til at gøre, hvad de skal gøre. Med andre ord handler det om at handle effektivt med menneskelige personligheder i arbejdssituationen.

Det er ikke en lille opgave.


For at hjælpe dig med at håndtere opgaven mere effektivt, har jeg listet syv gode råd, du kan bruge for at øge din indflydelse på arbejde, uanset hvilken fase du er i af din karriere:


  1. Forbedre god adfærd - At rose mennesker er mere effektiv end at straffe dem. Så ros medarbejderne mundtligt, når du ser dem arbejde med sikkerhedsprocedurer. Det vil øge deres tillid og opfordre dem til at fortsætte med det gode arbejde. Prøv også at få ledere til at gøre det samme og at belønne medarbejderne til at gøre et godt stykke arbejde. Anerkendelse fra arbejdsledere når langt.
  2. Led ved eksempel - Medarbejdere tager ofte deres eksempler fra dig. Hvis du fremtræder overbevisende, når du følger sikkerhedsprocedurer, bliver de også overbevisende. Hvis du er opmærksom, når du følger sikkerhedsprocedurer, vil de også være opmærksomme. Med andre ord er dine handlinger et godt eksempel for andre. Derfor fremstår effektive Arbejdsmiljøchefer med eksempel. Overhold også sikkerhedsprotokoller til enhver tid - selv når ingen ser det.
  3. Reager hurtigt på problemer - For at være effektiv skal du reagere på problemer, uanset hvor og hvornår de opstår. Hvis en medarbejder undlader at overholde en sikkerhedsforskrift, skal du reagere hurtigt og pålideligt. Og du skal gøre det uden at gå på kompromis. Hvis du undlader at gøre det, mistror medarbejderne deres tillid til dig og programmet. Endnu vigtigere er det et hul i jeres sikkerhedskultur.
  4. Tag en proaktiv tilgang - Arbejd kontinuerligt med at forudse problemer, især inden for skjult medarbejderadfærd. Du kan så eliminere risikofaktorerne før ulykker opstår. Så hold regelmæssige proaktive møder med medarbejdere - som omhandler afgørende og kritiske områder. Og så være vært for uformelle møder for at tale om højrisikoområder, sikkerhedsrapporter, foreslåede ændringer af procedurer og så videre.
  5. Arbejde med løbende forbedringer - Hav fokus på løbende forbedring og forenkling af arbejdsmiljøet. Så fjern du farer, der kan true arbejdstagere, før en ulykke opstår. Hold øje med nye underentreprenører og medarbejdere. De har tendens til at have flere ulykker. Og forenkle regler for at gøre dem nemmere at følge. Det hjælper også med at sikre, at de bliver til at arbejde med.
  6. Opretholde åbenhed med medarbejdere - Fortæl medarbejdere, når du ændre på noget, der påvirker dem. Lad dem vide, når du overvåger arbejdsprocessorer, tester alarmer, bringer besøgende igennem eller ændrer sikkerhedsudstyrsprocedurer og hvorfor. Åbenhed stopper rygter fra at starte og bygger tillid op. Medarbejderne har stor interesse for deres omgivelser, så giv dem så mange fakta, som du kan, når du udfører arbejdsmiljøinspektioner i deres arbejdsområder.
  7. Kommuniker. Kommunikere. Kommunikere - At opretholde god kommunikation med medarbejderne er kritisk. De har en klar fordel ved at fremhæve farer / problemer og arbejde som et hold. Så hold kontakten med dem og tal med dem ofte. Gå regelmæssigt på gulvet. Og lær bl.a. medarbejdernes navne. De kan give værdifulde input til arbejdsmiljøet takket være deres viden på arbejdspladsen og opgavens udførelse.


Gennemførelsen af disse syv gode råd vil øge din indflydelse som Arbejdsmiljøleder. Så prøv på at udføre dem i praksis, når og hvor du kan. De vil øge din evne til at håndtere menneskelige personligheder mere effektivt.


Er det ikke dit mest udfordrende job som Arbejdsmiljøchef?


Har du brug for en snak om at være Arbejdsmiljøchef - så er du velkommen til at kontakte mig

samarbejde