Vind i LOTO

I den sidste uge mistede en medarbejder hos Kraft Heinz Food Company-anlægget i Mason, Ohio et fingerled, da han rensede en maskine.

Ifølge efterforskerne var årsagen til, at medarbejderen mistede en del af sin finger, fordi virksomheden undlod at: 

 • Gennemfør kontrolprocedurer for at forhindre, at udstyret starter ved et uheld
 • Installer passende maskinvagter
 • Træn medarbejdere om brugen af kontrolprocedurer


Ud over at have en værdsat arbejdstager alvorligt skadet på jobbet står Kraft Heinz overfor en OSHA-bøde på mere end $ 100.000.


Den tragiske del af denne historie er, at denne skade kunne have været forhindret, hvis de korrekte Lockout / Tagout (LOTO) procedurer var på plads og fulgt.

Lockout/tagout = farlig energi

Undgå farlig energi
Når en maskine eller andet udstyr kører, opbygges det forskellige typer energi, såsom elektrisk, mekanisk, hydraulisk, pneumatisk, kemisk og termisk. Selv når en maskine stopper eller er "slukket", kan denne energi blive fanget i maskinen og venter på at blive frigivet.

OSHA giver tre eksempler på måder, hvorpå medarbejdere kan blive skadet af farlig energi:

 1. En dampventil tændes automatisk for arbejdere, der reparerer en downstream-forbindelse i rørledningen – medarbejderen forbrændes derved.
 2. Et fastgjort transportsystem frigiver pludselig og en medarbejder forsøger at løsne papirstop. Medarbejderen kommer i klemme i maskinen og dør.
 3. Interne ledninger på et stykke fabriksudstyr er i stykker og en medarbejder prøver at reparere ledningerne. Medarbejderne får stød og bliver forbrændt.


Og disse typer af skader er alt for almindelige. Faktisk udgør manglende kontrol med farlig energi næsten 10% af alvorlige ulykker i mange brancher.

Vind i LOTO
Den gode nyhed er, at det er muligt at undgå disse skader. Nedenfor har vi skitseret nogle tips til at hjælpe dig med at udvikle et omfattende lockout / tagout-program.

 • Udvikle og dokumentere en energikontrol / -politik, der indeholder OSHA-retningslinjer og brugerdefinerede elementer, der er unikke for din arbejdsplads. Dette dokument bør revideres årligt, og opdateringer skal foretages, hvis det er nødvendigt.
 • Maskinspecifikke procedurer skal beskrives, der identificerer det udstyr, der er dækket, og de detaljerede trin, der skal følges for at lukke, isolere, blokere og sikre udstyret. Instruktioner om, hvordan man installerer og overfører lockout-tagout-enheder, skal også medtages.
 • Udfør en gennemgang af dit anlæg og identificer energikontrolpunkter som ventiler, switche og stik.


Derefter markerer disse punkter klart, så de klart kan identificeres for medarbejderne.

 • Træn medarbejdere på specifikke elementer og maskinspecifikke procedurer. Uddannelsen skal omfatte autoriserede medarbejdere, der udfører lockout på maskiner, berørte medarbejdere, der ikke udfører lockout, men bruger maskiner og andre medarbejdere, der måtte være i maskinens område.
 • Undersøg og gennemgå din facilitet for at sikre dig, at du vælger den bedste lockout tagout-enhed, der passer til dit udstyr og tilpasser sig dine behov.
 • Gennemgå løbende dit plan for at sikre, at det er opdateret med ændringer i regler og nyt udstyr. Udfør revisioner af din plan og sørg for uddannelse for nye medarbejdere eller medarbejdere, der bruger nyt udstyr.


Etableringen af et ordentligt lockout tagout-program og sikring af, at dine medarbejdere forstår, hvordan man kan betjene det, kan reducere skader og redde liv.

Ønsker du at forbedre dine LOTO-procedurer, men ved ikke, hvordan du kommer i gang? Tal med en af vores sikkerhedsrådgivere i dag og planlæg en virksomhedsvurdering eller træningsprogram.