Beskyt din arbejdsplads mod faldende værktøj og lignende

Som eksempel vil et værktøj, der kun vejer 3,5 kg, som falder fra en højde på 60 m., falde med en hastighed på ca. 130 kilometer i timen og kan have en slagkraft på 2,5 tons når det rammer jorden. Som følge af denne virkning er sikkerhedsnet og dropzoner af ringe gavn.

Der er mere end 42.400 arbejdere der er "ramt af faldende genstande" hvert år i USA.
Der er næsten 116 skader forårsaget af et tabt genstand hver dag eller en skade forårsaget af en tabt genstand hvert 10. minut.

Og det står kun for registrerede hændelser; det tager ikke højde for ulykker fra faldne genstande, der ikke rapporteres.

Mange store entreprenørvirksomheder har implementeret faldbeskyttelsesprogrammer for medarbejderne, men mange af de samme virksomheder har ikke implementeret et forebyggelsesprogram for værktøjer og udstyr.

Udvidelse af et faldbeskyttelsesprogram til at omfatte værktøjer og udstyr er et godt udgangspunkt for virksomheder og medarbejdere at gennemføre en aktiv faldbeskyttelse til værktøjsprogram og udvide missionen til at fremme en inkluderende sikkerhedskultur.

Faldende genstande er sådan en bekymring over hele verden og i alle typer industrier, at det i sig selv var emne på World Steel Association's World Steel Safety Day i 2017.

En tabt skruenøgle, hammer eller endda walkie-talkie kan være yderst skadelig for din kollega. Det kan være endnu værre for tungere værktøjer, der ofte bruges i disse eller andre typer virksomheder.

Har du gennemført en sikkerhedsrevision af din arbejdsplads og vurderet løsninger, der kan hjælpe med at forhindre disse ulykker?

Hvis ja, sørg for, at der regelmæssigt kontrolleres for at fjerne eller sikre objekter i risikoområder.

Hvis nej, overvej at gennemføre din foreløbige revision i dag.

Der findes løsninger, som kan hjælpe dig med at forebygge alvorlige ulykker, samtidig med at du hjælper dig selv med at bevare det dyre værktøj og udstyr og bevare medarbejdernes produktivitet.

En nøglefaktor er at vide, hvad du forsøger at beskytte, og derfra vælge det rigtige udstyr til at hjælpe dig med at fuldføre denne opgave. Der er en bred vifte af produkter til rådighed til at opfylde faldsikkerheden for en række forskellige værktøjsstørrelser og vægt.

Det er sikkerhedschefens, bygningsingeniørens, arbejdsmiljøkoordinatorens og medarbejderens ansvar at sørge for, at de forstår de farer, de står over for, når de arbejder i højden. Start med at oprette komplette faldbeskyttelsesplaner og sikre, at arbejdere under dig er sikre.

Du bør foretage en revision af dit arbejdssted ved hjælp af en tjekliste, der er designet til at gøre dig opmærksom på potentielle farer som følge af faldende værktøjssituationer.

Værktøjer kan enten hæftes til en arbejdstager gennem et værktøjsbælte eller forankret til en fast bygningsdel.
Disse løsninger gælder ikke kun for små håndværktøjer, men kan også bruges til værktøj og udstyr, der vejer op til 30 kilo.

Værktøjer, der vejer mere end 30 kilo, bør aldrig knyttes til en person. Hvis en tung genstand falder, kan vægten og kraften af ​​den faldende genstand give skade på et håndled eller en skulder eller endda trække en medarbejder over et rækværk eller fra stilladser.

Hvis en medarbejder har et værktøj, der er hæftet til dem og skal overføre det til en kollega, kan denne kollega hæfte værktøjet, før den første medarbejder tager det af, idet værktøjet er 100 procent bundet og aldrig har mulighed for at blive en risiko.

For mindre genstande som skruer og lignende er der mange spande, tasker og poser med lukningssystemer, der reducerer sandsynligheden for, at disse små, men farlige genstande, falder.

Medarbejdere bør være behørigt uddannet i, hvordan man bruger hæftet værktøj. De skal undervises om, hvordan man hæfter et forbindelsessted til værktøjerne.

Et positivt første skridt i den rigtige retning er at implementere faldbeskyttelse for værktøjer i din nuværende sikkerhedsplan. Du kan for eksempel bruge en tredjepartsspecialist og oprette en objektforebyggelsesplan.