2 til tango

Hvordan kan man blande tango og ledelse sammen. Min vision er at vise dig/jer, som ledere, at man med dansen kan styrke samarbejdet i virksomheden. Det er ikke meningen at i skal danse jer gennem jeres travle hverdag, selv om det er nok så sundt. Men du skal som ledere lære at mærke dine medarbejdere på alle niveauer. Du vil lære at navigere med lederens observationsevne, mærke hvor samarbejdet er - her og nu og sprede glæde i hverdagen.

Hvis du vil høre mere om 2 til tango - så kontakt mig - her

Min kæreste og jeg var i Buenos Aires, Argentina, i januar måned 2017 for at danse tango.

En dejlig sommeraften i Buenos Aires sad vi og talte om, hvordan tangoen kunne bruges i vores professionelle liv.

For os er tango en meget sensuel dans og kræver nærvær af begge dansere.  Vi begyndte at kunne mærke et andet nærvær og samvær i dansen, gav slip i flere begrænsninger og mærkede at samarbejdet gik op i en højere enhed.

Den aften gik det op for mig, at tango og ledelse har mange lighedspunkter. Jeg har været på mange lederkurser i min karriere og det har altid handlet om teori eller overlevelse. Der var ingen kurser der perspektiverede ledelsen gennem en kropslig oplevelse. På baggrund af vores forskellige erfaringer med ledelse og nærværs-træning har vi sat et program sammen, hvor deltagerne gennem tangoen - får en kropslig erfaring med ledelse - signaler og nærvær.

Vi sammenligner tangoen med ledelse på denne måde:
Lederen i dansen er en leder i en virksomhed og følgeren er medarbejder.

  • I enhver bevægelse, det være sig i dansen eller på arbejdspladsen, er ansvaret 50/50. Lad jeres medarbejdere vide, at det er et fælles projekt, at få samarbejdet til at fungere. Det er en god bevægelse, hvis alle går i samme retning og går synkron. Det ender med at samarbejdet bliver en dans. Til stor glæde for alle parter.


  • Vis retningen som leder, men lad medarbejderen selv bestemme hastigheden. På den måde får alle ejerskab af samarbejdet. Hvis der forceres beslutninger, vil medarbejderne føle, at det bliver trukket ned over hovedet på dem. Og i sidste ende modarbejde medarbejderne det gode initiativ. Nyd dansen i den rigtige retning og den perfekte hastighed.


  • Som leder skal du stå frem med den hensigt du har. Vær tydelig i dine anvisninger og den intention du har. Når du ønsker at tage et skridt, så tag det fuldt ud. På den måde kan dine medarbejdere klart følge dig. Skal man til højre eller venstre, lige frem eller et skridt baglæns. Der er kun 25 % chance for at ramme rigtigt. Derfor er det vigtig at være åben og ærlig. Gå forrest og vær det gode eksempel. Dine medarbejdere følger dig rundt i dansen – de stoler på dine anvisninger når de er tydelige.


  • Hold en pause – træk vejret – få balancen og find takten. Få overblikket. Ret din retning til, så den passer til flowet. Selv under møder er det vigtigt at stoppe op i din samtale og lytte til din kollega – hold eventuel en fælles pause, for i pausen bliver vi alle hørt. Skub på den måde til magtfordelingen. Det er ikke meningen at nogen skal føle sig underdanig. Hav respekt for alles ekspertise.


  • Følg takten til musikken/ udbuddet. Følg flowet i melodien / samfundet. Hold fokus på takten og melodien. Giv dansen et skub til en dejlig oplevelse. Og få virksomheden til at følge flowet uden for væggene, og hold takten indenfor væggene. Har man følelse for takten, vil man have overskud i melodien.


  • Nyd samværet, i dansen og på arbejdspladsen. Smid pisk og gulerødder langt væk. Mennesket vil helst bestemme selv, har lyst til at blive bedre – hele tiden, og skal have et mål. Del ud af ejerskab i samværet. Derfor skal du være glad, åben – og omstillingsparat. Husk at al kritik er positiv kritik - lær af det.
Tangodansere

2 til tango - et foredrag

Hør om ledelse og nærvær i form af tango. Et foredrag hvor jeg kommer ind på lederens muligheder for at følge sine medarbejdere og vise vejen frem.

2.500,00 kr. excl. moms

2 til tango - workshop

Workshop om tango, ledelse, samarbejde og mindfulness. Denne workshop tager udgangspunkt i ansvaret i samværet, lære at følge signaler og at bruge mindfulness i hverdagen. Samarbejdet mellem Arbejdsmiljøcenter og Dorte Elmbæk (mindfulness-instruktør) har skabt en unik tilgang i ledelse og arbejdsmiljø. Workshoppen vare en hel dag - 8 timer inkl. pauser. Deltageraktiviteter og øvelser er en selvfølge

10.500,00 kr. excl. moms