Kulde påvirkninger af medarbejdere

Nøgler til at holde arbejdere sikre om vinteren Selv om vejret har været relativt varmt på tværs af det meste af landet i efterår, er vinteren lige rundt om hjørnet. Dette vil betyde koldere temperaturer, sne og de potentielle farer ved kolde påvirkninger for medarbejdere, der ikke er ordentligt beskyttet.

Hvad er kolde påvirkninger?


Mange af os er opmærksomme på de farer, som høje temperaturer kan forårsage, herunder dehydrering, varmeudmattelse og i ekstreme situationer hedeslag. Denne samling af farer betegnes som varme påvirkning og kan være meget farlig.

På samme måde som varme påvirkninger vil kolde påvirkninger udvise potentielle farer, som ekstremt lave temperaturer kan forårsage.

Kold påvirkninger skyldes kroppens manglende evne til at opvarme sig selv, og dette kan forårsage dehydrering, følelsesløshed, rystelser, forfrysninger og afkøling. Nogle af de faktorer, der bidrager til kolde påvirkninger, omfatter koldt lufttemperatur, luftbevægelse med høj hastighed, luftfugtighed og kontakt med koldt vand eller kolde overflader.

Symptomer


Rystelse er det første og mest almindelige symptom, og det er ofte den mest ignorerede.

Når kroppens temperatur falder til under 37 grader, begynder blodet at strømme væk fra arme og ben, hvilket resulterer i øjeblikkelig afkøling af udsat hud og øger risikoen for forfrysninger. Da kroppens temperaturer fortsætter med at falde kan udtale blive sløret.

Ved 30 grader sker der alvorlig forfrysninger af kroppen og ved 25 grader eller derunder har menesket maksimal risiko for hjerneskade og endog død.

Hvem er i fare?


Arbejdere i bygge- og anlægsvirksomhed, landbrug, søfart og erhvervsliv er ofte udsat for de mest ekstreme risici på grund af deres arbejde. Kold påvirkninger er imidlertid ikke udelukkende for udendørsarbejdere, da de, der arbejder i køleopbevaring, fødevareforarbejdning eller dem uden varme i deres anlæg er også i fare.

Arbejdere i koldere regionale områder som f.eks. Skandinavien er i den højeste fare, men ofte er arbejdere i varmere regioner, f.eks. Mellemeuropa, mindre forberedt på at ændre temperaturer. Dette er farligt, da det kun behøver at være nær frysepunktet for at udløse begyndelsen af ​​kulde påvirkninger.

Faktorer


Nogle individuelle faktorer bidrager også til højere risiko for kulde påvirkninger:
 • Ikke fysisk egnet
 • At være i en dårlig tilstand eller eller have en sygdom
 • At være under påvirkning af stoffer eller alkohol
 • Arbejder i våde eller fugtige forhold
 • Udsat for vibrationer fra værktøj
 • Arbejde uden passende personlige værnemidler (PPE)
 • Ikke akklimatiseret med kulde

Hvordan kan du beskytte dine arbejdere mod kulde påvirkninger?


Medarbejdere bør planlægge arbejdet i koldt vejr, og arbejdsgiverne skal sørge for at få det rigtige beskyttelsestøj. Medarbejderne skal være opmærksomme på, hvordan deres krop reagerer på kulden og skal undgå alkohol, visse lægemidler og rygning for at minimere risikoen.

En af de vigtigste måder at undgå kolde påvirkninger på er at bære det rigtige beskyttende tøj. Når du vælger det rigtige tøj, gør stoffet en forskel.

Bomuld mister isolering, når den bliver våd. Uld blandet med silke og de fleste syntetiske materialer bevarer deres isolering selv når de er våde.

Følgende er anbefalinger fra OSHA til arbejde i kolde omgivelser:
 • Brug mindst tre lag tøj. Et indre lag af uld, silke eller syntetisk til at fjerne fugt væk fra kroppen. Et mellemlag af uld eller syntetisk til at give isolering selv når det er vådt, og et ydre vind- og regnbeskyttelseslag, der tillader ventilation for at forhindre overophedning
 • Bær en hat eller hætte, da op til 40% af kroppens varme kan gå tabt, når hovedet er udsat. Brug også isolerede støvler eller andet fodtøj til at beskytte fødderne
 • Skift til tørt tøj skal være en mulighed, hvis arbejdstøj bliver vådt
 • Drik masser af væsker for at undgå dehydrering
 • Planlæg tunge arbejde i de varmeste dele af dagen og tag pauser, når det er nødvendigt
 • Arbejd parvis eller brug et kollega-system til at se på tegn på kolde påvirkninger af hinanden
 • Forbrug varm mad med høj kalorieindhold som pasta for at opretholde energireserver
 • Kolde påvirkninger er farlig, og med sine lune symptomer går det ofte uopdaget hen, indtil det er for sent.


Opbygning af bevidsthed om farerne ved kolde påvirkninger, anvendelse af passende tekniske kontroller og tilvejebringelse af korrekt beskyttelsesudstyr er alle vigtige skridt, du kan tage for at beskytte dine medarbejdere.


Skal du have hjælp til at vurdere hvad der er optimalt for dine medarbejdere - så kontakt mig


her