Beredskabsplaner for mindre virksomheder


Er det virkeligt nødvendigt at mindre virksomheder skal have en beredskabsplan?

Helt sikkert JA. Jeg kan fortælle om en lille virksomhed, Tune Møbelfabrik i Greve Kommune, tilbage midt i '90 fik lavet en beredskabsplan. Og en uges tid efter at planen var blevet lavet og testet, brændte fabrikken helt ned til grunden.

Men på grund af beredskabsplanen kunne redningsmandskabet (som jeg var indsatsleder af) koncentrere sig om at redde værdierne. Specielle maskiner, kundekartotek og leverandørlister blev reddet ud af flammerne.

2 dage efter branden var virksomheden igang igen i lejede lokaler og 3 måneder efter var der bygget en ny virksomhed op.

Derfor er det meget vigtigt for mindre virksomheder at få lavet en beredskabsplan.

Jeg kommer gerne til dig og vurdere hvordan vi laver en individuel plan netop for din virksomhed - kontakt mig her - Og hvis jeg laver planen for dig, er implementeringen inklusiv i prisen.

Men du har også mulighed for at købe en standard beredskabsplan, hvor du selv udfylder de manglende oplysninger.

Du kan købe en standard beredskabsplan - her

Beredskabsplaner kan være med til at få nedsat brandforsikringer mv.

Beredskabsplaner for mellemstore virksomheder


Hvad skal en beredskabsplan for min virksomhed indeholde?

Hvormeget skal der stå i en beredskabsplan? - og hvornår skal den bruges?

For mellemstore virksomheder skal en beredskabsplan indeholde lige nøjagtigt det der er behov for i en given situation, hvor en hændelse sker. De første 5 minutter er vigtig for virksomheden, hvordan man takler den udfordring der opstår.

Det er dig og dit arbejde der bestemmer hvad der skal være med. Men jeg anbefaler altid, at beredskabsplanen  indeholder emner som forebyggelse, instrukser og reetablering. 

Der skal laves beskrivelser om hvilke forebyggelsesmetoder virksomheden ønsker. Der skal kigges på arbejdsmiljøet (så der ikke er nogen der kommer til skade), brandsikring (så en brand ikke spredes) og sikring (så indbrud og hærværk ikke ødelægger forretningen)

Instrukser om hvad der skal ske, i de første 5 minutter en hændelse sker. Dette er meget afhængigt af virksomheden. Men instruks ved ulykke, brand, indbrud osv. er det mindste der skal være tilstede.

Beskrivelse af reetablering er til stor hjælp. Oplysninger om forsikringen, skadeservice osv. hjælper når skaden er sket, og man skal videre i produktionen.

Jeg kommer gerne og taler med dig om, hvordan din beredskabsplan skal stykkes sammen - kontakt mig her

Du har også mulighed for at købe en standard beredskabsplan for mellemstore virksomheder - her

Beredskabsplaner for meget store virksomheder


Skal vi kun have en plan - eller skal vi have flere?

Du har mange medarbejdere, bygninger og adresser. Og hvordan skal beredskabsplanen så samles?

Du skal have hjælp til at udarbejde din beredskabsplan. Når planen skal dække over flere områder er det vigtigt at have et overblik. Du skal uddelegere - du har måske også en bestyrelse - ejerkreds, der kan have interesser i beredskabsplanen.

Jeg lavede den helt store beredskabsplan for Metroselskabet - Cityringen byggeriet. Planens bruger var Metroselskabet som bygherrer, Copenhagen Metro Team og Ansaldo STS som hovedentreprenører, deres underentreprenører og myndigheder som Arbejdstilsynet, Politiet, Hovedstadens Beredskab og Region Hovedstaden.

Det vigtigste i planen var, at den var nem at læse og manøvre rundt i, når uheldet var ude. 

Derfor skal du kontakte mig for at få hjælp til at lave din beredskabsplan